Fudbal

Premijer liga BiH: Zrinjski pobijedio Slobodu u Mostaru

Zrinjski je pobijedio Slobodu na svom terenu.

Zrinjski - Bljesak.info

Zrinjski je pobijedio Slobodu na svom terenu u utakmici 21. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine (2:0), te su tako Plemići ostali u igri za titulu i plasman u Evropu, dok je tuzlanski klub ostao na dva boda od opasne zone i nalazi se u borbi za ostanak, piše “SCsport“.

Na početku utakmice Golubović je intervenisao na golu Slobode, a na drugoj strani Horkaš je zaustavio Mujagića. Zrinjski je došao u prednost u 18. minuti kada je pogodio Bilbija na asistenciju Filipovića. Plemići su imali više loptu u svom posjedu, a u 27. minuti Škrbić je udvostručio prednost mostarskog kluba i ovo mu je bio prvjenac u dresu Zrinjskog.

Sloboda je u prvom poluvremenu bila bezopasna, ali do odlaska na odmor ni Plemići više nisu napravili ništa konkretnije. Tuzlaci su zaigrali bolje u drugom poluvremenu. Stojanović je u 48. minuti šutirao preko gola Zrinjskog nakon ubačaja Bekrića.

Maksimović je pokušao u 65. minuti, no rezultat se nije mijenjao. Gosti su i dalje napadali, međutim nisu napravili ništa konkretno. Tako se nasatvila crna tradicija Slobode, kojoj nema kraja. Plemići već 13 godina nisu osvojili bod na gostovanju kod Zrinjskog, a bez pobjede su od 2003. godine.

HŠK ZRINJSKI – FK SLOBODA 2:0

Stadion: Pod Bijelim brijegom (Mostar). Gledalaca: . Sudija: Ermin Sivac (Zenica). Žuti kartoni: Zlomislić (Zrinjski), Maksimović (Sloboda).

HŠK ZRINJSKI: Horkaš, Zlomislić, Barbarić, Jakovljević, Čirjak (od 76. minute Čurjurić), Stojkić, Filipović (od 70. minute Mišković), Tičinović, Zec, Bilbija (od 46. minute Jajalo) i Škrbić.

FK SLOBODA: Golubović, Stojanović, Maksimović, Marinković, Salihović, Beganović, Hajdarević, Bekić, Mujagić (od 65. minute Smajlagić), Husejinović (od 73. minute Predragović) i Bekrić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh