Fudbal

Roma tone sve dublje: Pobjeda Mihajlovićeve Bologne na Olimpicu

U prvoj utakmici 23. kola italijanske Serije A, Bologna je pobijedila na Olimpicu Romu rezultatom 2:3 i dodatno se približila Vučici na tabeli.

Siniša Mihajlović - Nezavisne.com

Gosti su poveli u 16. minuti kada je Ricardo Orsolini iskoristio grešku Chrisa Smallinga i iz blizine pogodio za 0:1. Ipak, samo šest minuta kasnije Stefano Denswil je nespretno zatresao vlastitu mrežu za 1:1.

Činilo se da će Roma nakon toga zaigrati kako zna i umije, ali već u 26. minuti Musa Barrow priredio je novi hladan tuš domaćim fanovima kada je uz malo sreće po drugi put doveo Bolognu u vodstvo, prenosi “Hina”.

Isti igrač je na startu drugog dijela u 51. minuti povisio na 1:3 i tim Siniše Mihajlovića je bio na pragu pobjede. Roma se pokušala vratiti, ali sve što su uspjeli je da ublaže poraz preko Henrikha Mkhitaryana u 72. minuti za konačnih 2:3.

Rimljanima je ovo bio treći poraz u posljednjih pet utakmica, pa je sada Bologna samo poziciju ispod na tabeli sa šest bodova manje. Edin Džeko je odigrao cijelu meč sa kapitenskom trakom oko ruke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh