Fudbal

Željezničar i Akhmat remizirali u Antaliji

U pripremnoj utakmici odigranoj u Antaliji Željezničar i Akhmat Grozny su remizirali rezultatom 2:2.

Željezničar - Akhmat - SCSport.ba

Meč su obilježili nevjerovatno teški uvjeti za igru praćeni snažnim vjetrom i obilnim padavinama, prenosi “SCsport“.

Ipak, igrači su uspjeli privesti utakmicu kraju i može se reći da je ona bila prilično sadržajna.

Amar Osim je od prve minute kombinovao sastav, tako da su na teren istrčali sljedeći igrači od starta: Kjosevski – Stanić, Ikić, Jovanović, Šehić – Osmanović, Jamak – Subašić, Mehić, Veselinović – Dacić.

Po teškom terenu u prvom poluvremenu nije viđeno mnogo toga, no u nastavku smo vidjeli golove i na kraju remi dviju ekipa.

Četiri minute nakon što je otvoreno drugo poluvrijeme, Rusi su poveli golom Mitrisheva. Ipak, petnaestak minuta kasnije Željezničar je odigrao sjajnu akciju, a strijelac za poravnanje bio je Ivan Lendrić.

No, samo nekoliko minuta kasnije Mitrishev je ponovo pogodio za Akhmat koji ponovo dolazi u vodstvo. Ipak, to nije bilo sve od golova za danas, pošto je konačan rezultat pet minuta prije kraja postavio Semir Štilić.

U nastavku su za Plave zaigrali: Erić, Stevanović, Kosorić, Ikić, Pavić, Alispahić, Sadiković, Štilić, Mujezinović, Zajmović, Lendrić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh