Fudbal

Kup Italije: Milan slavio protiv SPAL-a

Milan je u osmini finala Kupa Italije pobijedio SPAL rezultatom 3:0 i plasirao se dalje, a svih 90 minuta odigrao je Rade Krunić, dok je Asmir Begović ostao na klupi.

Milan - SCsport.ba

Prvu veću priliku imali su Rossoneri u 17. minuti kada je pokušao Samu Castillejo. Samo tri minute poslije Krzysztof Piatek je doveo Milan u prednost od 1:0. Uslijedio je period bez većih uzbuđenja, a onda je u 44. minuti Castillejo udvostručio prednost domaćih.

Poslije samo dvije minute igra u drugom dijelu Piatek je imao veliku šansu. Rossoneri su došli do trećeg pogotka, kada je prelijepo pogodio Theo Hernandez. SPAL je prvu veću šansu imao u 85. minuti kada je šutirao Sergio Floccari. Lucas Paqueta je u 90. minuti pao u šesnaestercu gostiju, ali nakon gledanja VAR-a sudija je pokazao da nema jedanaesterca i završeno je 3:0.

U ovom susretu na klupi je ostao i Zlatan Ibrahimović, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh