Fudbal

Oglasili se iz švedskog saveza nakon što je BiH izgubila još jednog fudbalera

Kažu kako su pokušali sve da zaigra za BiH, ali da nije bilo moguće.

Muamer Tanković - Sport1.ba

NFSBiH je jučer saopštio kako je Bosna i Hercegovina ostala bez Muamera Tankovića jer fudbaler želi da igra za reprezentaciju Švedske, piše “Sport1“.

Ipak, Šveđani imaju drugačiju priču i kažu kako su uradili sve da pomognu Tankoviću da promijeni državljanstvo i zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

Pomogli smo Tankoviću da zaigra za BiH. Kada smo sve pogledali, bilo je nemoguće da promijeni reprezentaciju. Postoji nekoliko kriterija koji se moraju ispuniti, a naši advokati su to pogledali, te se ispostavilo da nije moguće, rekao je Stefan Petterson, sportski direktor reprezentacije, te dodao:

To je nešto potpuno novo za nas, nismo o tome znali, a sada se na njemu ne vide nikakvi tragovi. Jako je sretan što je ovdje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh