Fudbal

Krunić: “Izgleda da nismo pogodili s pojačanjima, zimski rok moramo bolje iskoristiti”

Banjalučki Borac doživio je žestok udarac u derbiju Premijer lige BIH protiv Zrinjskog u Mostaru.

Branislav Krunić - SCsport.ba

Iako Borac nikada nije slavio na stadionu Pod Bijelim brijegom, malo ko je očekivao ubjedljiv poraz 4:0, posebno poslije dobrog prvog poluvremena koje je završeno bez golova.

Crveno-plavi su u razmaku od samo četiri minuta primili tri gola, a trijumf Plemića ovjerio je Govedarica u sudijskoj nadoknadi.

Kada primite u četiri minute tri gola onda je teško vratiti se u utakmicu. Mogu reći da je ekipa Zrinjskog pokazala da ima dobar individualni kvalitet, ono što mi u ovom trenutku nemamo. U prvom poluvremenu smo kao ekipa stajali smo dobro i imali smo te prilike, krajem prvog poluvremena i da okrenemo rezultat, ali nismo uspjeli da povedemo. U drugom poluvremenu Zrinjski je pokazao kvalitet, pogotovo bih izdvojio Govedaricu. Naši igrači u odbrani nisu imali rješenja za njega“, rekao je Krunić, prenosi “Mondo“, koji se potom osvrnuo na svoju ekipu i prelazni rok.

Mi smo pokušali da u prelaznom roku dovedemo igrače koji mogu da naprave razliku, izgleda da nismo pogodili sa pojačanjima. Moraćemo se i dalje osloniti na ekipu, da ekipa igra čvrsto stabilno i do zime da osvojimo što više bodova i da zimu iskoristimo da dovedemo igrače i kompletiramo ekipu kako bi mogli parirati drugima“.

U narednom kolu Borac će dočekati Čelik, a situacija je jasna, Banjalučani moraju da pobijede, što je potvrdio i Krunić.

Protiv Čelika imamo imperativ pobjede, nema kalkulacija. Mi na toj utakmici ne smijemo dozvoliti protivniku nikakvo iznenađenje“, rekao je Krunić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh