Fudbal

Hrvatski reprezentativac: Mladi fudbaler umro od zastoja srca na mopedu

Mladi igrač malog fudbala, 19-godišnji Andro Zarač, umro je noćas pri povratku s turnira.

Andro Zarac - Dulist

Kako je objavila policija, on je stradao u saobraćajnoj nesreći do koje je došlo kada je upravljao mopedom krećući se iz pravca Dubrovnika prema Sustjepanu te je u jednom trenutku, iz neutvrđenih razloga, vozilom skrenuo desno i udario u brdo.

Usljed udara, 19-godišnji vozač i njegova 18-godišnja saputnica pali su na kolovoz, dok se moped nastavio nekontrolirano kretati po cesti.

Iz policije su naveli kako je usljed zadobivenih povreda 19-godišnji vozač mopeda poginuo na mjestu događaja, dok je 18-godišnja saputnica lakše povrijeđena.

Oboje su nosili zaštitne kacige, rekli su iz policije. No, kako je objavio lokalni “Dulist“, čini se da je do nesreće došlo zbog zastoja srca.

Nažalost, informacija je tačna. Igrao je turnir, nakon toga je sjeo na motor, nije bio problem u brzini, već se s njega srušio zbog zastoja srca – rekao je predsjednik kluba MNK Square Željko Raguž.

Ljekari su mladića pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli. Andro Zarač bio je vrlo talentiran igrač MNK Squarea u kojem je igrao kroz protekle dvije sezone, a prošle je godine nastupio za hrvatsku U-19 futsal reprezentaciju u kojoj se iskazao kako golovima tako i prikazanom igrom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh