Fudbal

Bolji od Širokog Brijega: Nusmir Fajić pogodio za prvu pobjedu Veleža

Velež je ostvario prvu ovosezonsku pobjedu u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a Rođeni su danas na domaćem terenu savladali Široki Brijeg rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Nusmir Fajić.

Nusmir Fajić - Sportske.ba

Velež je odmah na početku utakmice, tačnije u trećoj minuti imao sjajnu šansu preko Kalezića kada je odbranio Zlomislić. Rođeni su napravili pritisak na početku susreta, a u osmoj minuti Brandaro je šutirao preko gola. Nastavile su se redati šanse domaćih, a u 14. minuti Fajić je šutirao pored gola nakon centaršuta Ćosića.

Rođeni su došli u vodstvo u 19. minuti kada je pogodio Fajić na asistenciju Ćosića. Nakon gola uslijedio je nešto mirniji period igre. Široki se oslobodio pritiska, ali nije mogao zaprijetiti. Kalezić je slabo šutirao u 37. minuti. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, tako da se na odmor otišlo s prednošću odmaćih od 1:0, piše “SCsport“.

Nedugo nakon početka drugog dijela utakmice, nakon kontre Kalezić je još jednom bio u šansi, ali Zlomislić je opet odbranio. U drugom poluvremenu Široki je kontrolisao igru, ali odbrana Rođenih bila je na nivou. Gosti su napadali, ali bili su to jalovi napadi. U nastavku bilo je šansi na obje strane, ali do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat se nije mijenjao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh