Fudbal

Mesut Özil nakon preživljene drame napušta Arsenal i odlazi iz evropskog fudbala

Nijemac turskog porijekla Mesut Özil mogao bi tokom januarskog prijelaznog roka napustiti Arsenal i karijeru nastaviti u MLS-u gdje je interes za njegov potpis pokazao DC United, piše “Washington Post”.

Mesut Özil i Sead Kolašinac - SCsport.ba

Američki mediji pišu da je Özilov agent Erkut Sogut tokom ove sedmice imao sastanak sa predstavnicima DC Uniteda, a da se navodno razgovaralo oko mogućnosti prelaska u januaru, prenosi “Klix“.

Navodi se da DC United ima sredstva za dovođenje Mesuta Özila, a da ni sam igrač nakon preživljene drame u Londonu ne bi imao ništa protiv odlaska iz Londona.

Podsjećamo, Özil i Kolašinac su sudjelovali u pokušaju otmice automobila oružane bande u blizini kuće Nijemca u sjevernom Londonu, pri čemu se bh. defanzivac suočio s napadačima. Arsenal je zbog drugog sigurnosnog incidenta odlučio izostaviti igrače u pobjedi koju su ostvarili prošlog vikenda na St James’ Parku.

Ipak, trener Topnika Unai Emery potvrdio je da su oba igrača sada opet na njegovom raspolaganju i da će obojica biti u konkurenciji za meč protiv Burnleyja koji se igra u subotu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh