Fudbal

Premijer liga BiH: Ubiparip donio pobjedu Tuzla Cityju nad Borcem

Vrlo kvalitetan meč odigrali su na Tušnju Tuzla City i Borac, a završen je pobjedom domaćih rezultatom 2:1.

Tuzla City - Borac - SCsport.ba

Od samog starta krenula je igra bez ‘garda’, na obje strane igralo se ofanzivno i djelovalo je da se sprema golijada. Ipak, u prvom dijelu strijelci su zakazali.

Domaći su odmah zaprijetili preko Ubiparipa i Crnkića, ali gola nije bilo. S druge strane pokušao je Stojan Vranješ, ali je njegov udarac izblokiran i otišao je nekoliko centimetara preko prečke.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko opasnih akcija na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo.

Nakon sat vremena igre dobili smo sjajne golove. Prvo je u 64. minuti fantastično iz slobodnog udarca pogodio Vojo Ubiparip, da bi odmah u narednom napadu kod gostiju pogodio vrlo angažovani Stojan Vranješ.

Fudbaleri Borca izveli su prekid, lopta je nakon rikošeta došla do Vranješa koji volej udarcem pogađa mrežu Azira Muminovića. Lopta je na putu ka golu nekoga zakačila i prevarila domaćeg golmana.

Domaći su mogli do pogotka u 74. minuti kada je Mladen Lučić postao heroj gostiju. Lopta je došla do Nukića koji je šutirao sa svega pet metara, vrlo silovito, ali Lučić divno brani.

Ipak, inspirisani Ubiparip je nastavio igrati fantastično i svom timu je pobjedu donio u 83. minuti kada je, još jednom na sjajan način, pogodio glavom i tako ‘zaradio’ tri boda Tuzlacima, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh