Fudbal

Hari Vukas: Neka traje! Ovo je veliki uspjeh za bh. fudbal

Hvala na čestitkama. Ja bih čestitao igračima koji su dali zadnji atom. I publika je sigurno doprinijela tome. Zbilja veliki uspjeh, drago mi je da sam dio toga i zbog grada koji diše za nogomet – poručio je Hari Vukas, trener Zrinjskog nakon senzacije koju je njegov tim priredio izbacivši Utrecht.

No image - Haber.ba

“Činjenica da prvo poluvrijeme nije bilo to, uvukla se neka nesigurnost. Mi želimo igrati, ali išli smo linijom manjeg otpora. I taman kad smo se krenuli dizati desio se taj gol. Ali nije ih presjekao”, kazao je i dodao:

“Drugo poluvrijeme smirili smo igru. Ponosan sam na taj pritisak koji smo napravili i gol koji smo postigli. Dogurali smo do produžetaka, a vidjeli ste da nisu ni oni nešto bili spremni. Očekujete penale, ali ovako je moralo biti zbog upornosti ovih momaka. Izdržali smo i što kaže ova parola: Neka traje! Ovo je veliki uspjeh za sve i za bh. fudbal. Izbačen je jedan renomirani protivnik”, prenosi “SCsport“.

“Najbitnije je bilo smiriti momke na poluvremenu. Tražio sam jednostavno više osobnosti prema naprijed, da znamo sta ćemo s loptom kada je osvojimo. I to su odradili momci i dali gol koji smo potpuno zaslužili. Vidjeli ste igrače Utrechta, oni imaju individualni kvalitet. Ali nisu nas zgazili, dijelom i zbog fizičke pripreme. Prijatno sam iznenađen kako su neki igrači bili spremni”, rekao je trener mostarskog kluba.

“Čestitam Zrinjskom, što su se uspješno vratili nakon primljenog pogotka i na kraju pobijedili. Da li smo potcijenili Zrinjski? Ne”, kratko je poručio trener holandskog tima Johan van den Bronm nakon meča.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh