Fudbal

Sarajevo saznalo protivnika: BATE stiže na Bilino polje

Ekipa Sarajeva će u trećem pretkolu Evropske lige igrati protiv bjeloruskog prvaka.

Igrači BATE Borisova - SCsport.ba

Sastav BATE-a iz Borisova nije uspio u revanšu sačuvati prednost od 2:1 iz prvog susreta. Norveški Rosenborg u Trondhajmu je slavio sa 2:0 i tako prošao u narednu rundu kvalifikacija Lige prvaka, dok Bjelorusi sele u Evropsku ligu gdje će odmjeriti snage sa prvakom BiH, piše “SCsport“.

Rosenborg se dugo mučio da postigne pogodak, iako je bio dominantna ekipa tokom najvećeg dijela utakmice. Promašili su Norvežani nekoliko sjajnih šansi, da bi mrežu gostiju načeo Paal Helland sa bijele tačke u 73. minuti.

Pet minuta prije kraja konačni rezultat postavlja Alexander Soderlund, koji tako ovjerava prolaz Rosenborga u treće pretkolo LP i šalje BATE na megdan Sarajevu.

Prvi susret bordo kluba i bjeloruskog šampiona odigrat će se 8. avgusta na Bilinom polju u Zenici.

Osim meča u Trondhajmu, završene su večeras još dvije revanš utakmice drugog pretkola Lige prvaka. Crvena zvezda je poražena u Helsinkiju sa 1:2, ali je zahvaljujući trijumfu iz prvog meča od 2:0 prošla dalje.

Qarabag je deklasirao irski Dundalk sa 3:0 (prvi susret 1:1) te također osigurao plasman u treće pretkolo LP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh