Fudbal

Evropska liga: Makedonski fudbaler nasrnuo glavom na sudiju

Fudbaler makedonskog prvaka Škendije napravio je skandal u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Crveni karton - Ilustracija/Blogspot.com

Škendija je doživjela debakl na evropskoj sceni ovog ljeta jer je nakon eliminacije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, ispala i iz borbe za Evropsku ligu.

Bolji od makedonskog prvaka bio je luksemburški Dudelange, a presudila je pobeda u prvom meču u Skoplju sa 2:1.

Dudelange je trijumf “ovjerio” golom u 78. minutu revanša zavođstvo 1:0, da bi Agim Ibraimi vratio nadu Škendiji poravnavši u 92, iako su gosti imali igrača manje od 84. minuta, piše “B92“.

Usljedila je napeta završnica nadoknade vremena, gdje su igrači Škendije izgubili živce nezadovoljni nekim sudijskim odlukama, a posebno se istakao Ibraimi.

Nakon što je arbitar iz Velsa isključio rezervisu Nafijua, Ibraimi je nasrnuo na njega i zamalo ga udario glavom, zbog čega je i on “pocrvenio”.

Ibraimi je lider tima iz Tetova, iza sebe ima bogatu karijeru, a igrao je između ostalih za Salcburg, Olimpiju, Maribor, Kaljari i Astanu.

Inače, Škendija je meč završio sa osmoricom igrača na terenu jer je prethodno u 84. minutu zbog drugog žutog kartona isključen i Musliju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh