Fudbal

Milan Đurić na pragu sjajnog transfera: Bh. napadač od sljedeće sezone u Seriji A?

Bosanskohercegovački internacionalac Milan Đurić mogao bi napustiti redove Salernitane ovog ljeta.

Milan Đurić - Sport1.ba

Za njegove usluge je zainteresovana Verona koja traži trećeg napadača koji će se boriti zajedno sa Samueleom di Carmineom i Giampaolom Pazzinijem.

Inače, Verona je prethodnu sezonu Serije B okončala na petom mjestu na tabeli, ali su kroz doigravanje uspjeli da obezbijede plasman u Seriju A i to nakon što su prvobitno savladali Perugiju, a onda potom i Pescaru nakon čega su u finalu bili bolji od Cittadelle koja je prvi meč dobila 2:0. Ipak, u revanšu je Verona pobijedila 3:0 i plasirala se u Seriju A.

Ovaj 29-godišnji napadač je u karijeri igrao za Cesenu, Parmu, Ascoli, Crotone, Cremonese, Trapani, Cittadelu, Bristol City, te Salernitanu.

Prethodne sezone je u 28 utakmica u svim takmičenjima postigao osam pogodaka za Salernitanu i upisao dvije asistencije.

Dodajmo da je Đurić za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 14 utakmica, a u strijelce se upisivao sedam puta, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh