Fudbal

Fočak Rade Krunić zvanično postao novi igrač Milana

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić je napravio transfer karijere.

Rade Krunić - Twitter

Krunić je napustio Empoli i prešao u redove Milana s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. Empoli će inkasirati osam miliona eura, prenose “Nezavisne“.

Nekadašnji vezni igrač fočanske Sutjeske, Donjeg Srema, Verone, čačanskog Borca i Empolija će u Milanu godišnje zarađivati 1,2 miliona evra, javili su italijanski mediji.

Milan ga je službeno predstavio na svom Twitter profilu, a zanimljivo je da su ga predstavili na šatrovačkom govoru kao “Dera”.

Dvadesetpetogodišnji Fočak je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 2016. godine, a do sada je nastupio deset puta uz jedan postignuti pogodak.

U dresu Empolija je prošle sezone postigao pet pogodaka i upisao sedam asistencija, ali je njegova ekipa ispala iz lige.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh