Fudbal

U-21: Španija prvak Evrope u fudbalu

Španci, nasljednici svjetskih i evropskih prvaka potvrdili su dominaciju u svom uzrastu, pobijedivši Njemačku u finalu kontinentalnog turnira, odigranog u Italiji.

Slavlje U-21 igrača Španije - Twitter

Petu titulu u ovom uzrastu “furiji” su donijeli vezista Napolija Fabijan Ruiz (23) i ofanzivac Dinamo Zagreba, Dani Olmo (21).

Ruiz je pogodio prvi, u 7. minutu, snažnim udarcem sa 20 metara u donji desni ugao gola, gdje Aleksandar Nubel nije mogao da je dohvati.

Olmo je pogodio drugi i potvrdio je pobjedu u 69. minutu, sjajno prebacivši loptu preko njemačkog golmana. Tražena Dinamova “sedmica” trenutno prema transferamrktu vrijedi 15 miliona eura, ali će za njegov odlazak sa “Maksimira” sigurno biti potrebno mnogo, mnogo više novca.

Sa druge strane, Nijemci su u finalu bili uporni, a sjajni Nadim Amiri iz Hofenheima je u 88. minutu zakuhao golčinom sa oko 20 metara.

Ipak, “panceri” nisu uspjeli da ponove partiju iz polufinala, kada su eliminisali Rumuniju golovima u nadoknadi vremena.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh