Fudbal

Željezničar bolji od Troglava u prijateljskom susretu

Fudbaleri Željezničara nalaze se na pripremama u Livnu, a večeras su u prijateljskom susretu slavili protiv domaćeg Troglava rezultatom 3:1.

Željezničar - Radiosarajevo.ba

Željezničar je u ovoj utakmici nastupio u kombinovanom sastavu.

Tim sa Grbavice je već u drugoj minuti susreta poveo. Fantastičnu asistenciju Mehića iskoristio je Dacić koji je prevario golmana Troglava Buču i doveo Željezničar u vodstvo.

Do kraja prvog poluvremena utakmice u Livnu nije bilo promjene rezultata, pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Plavih.

Do dva gola prednosti Željezničar je došao u 53. minuti susreta. Nakon ubacivanja Subašića sa desne strane iz slobodnog udarca, Dacić je ostao usamljen na drugoj stativi i glavom matirao golmana Troglava za 2:0.

U 80. minuti Faris Zubanović šutira nakon odličnog ubačaja sa strane, loptu uz pomoć prečke “vadi” golman Troglava.

Već u narednoj minuti, Troglav stiže do smanjenja zaostatka, a strijelac je bio nakon dobre kontre Krezo. Željezničar se revanšira već u 84. minuti, nakon ubačaja Žerića mrežu Troglava pogađa Filip Jelović, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh