Fudbal

Ukoliko izgubi od Celtica, Sarajevo direktno ide u treće pretkolo Evropske lige!

FK Sarajevo je dobilo Celtic za protivnika u prvom pretkolu Lige prvaka, ali je bordo klub sreća pomazila. Naime, sretnim odabirom odlučeno je da poraženi iz ovog duela ide direktno u treće pretkolo Evropske lige.

FK Sarajevo - Twitter

Na izvlačenju u Nyonu svi parovi iz prvog pretkola Lige prvaka bili su u istom bubnju, te je sretnim odabirom odlučeno ko će od poraženih ekipa ići direktno u treće pretkolo.

Sreća je pomazila tim sa Koševa, jer je izvučen upravo par Celtic – Sarajevo. Škotski gigant je veliki favorit u ovom susretu, ali bordo klub može obradovati činjenica da će direktno u treće pretkolo u slučaju poraza.

Naši predstavnici u Evropskoj ligi, Zrinjski, Široki i Radnik, saznali su protivnike u 1. pretkolu ovog takmičenja nakon žrijeba koji je obavljen danas u švicarskom Nyonu.

Voljom žrijeba, mostarski Zrinjski je kao nositelj za protivnika dobio makedonsku Akademiju Pandev, Široki Brijeg će igrati protiv Kairata iz Kazahstana, dok će Radnik igrati protiv Spartaka iz Trnave.

Radnik i Široki nisu bili nositelji u žrijebu i prve utakmice će igrati na svom terenu, dok će Zrinjski prvi meč igrati u gostima.

Prve utakmice na rasporedu su 11. jula, a revanši su sedam dana kasnije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh