Fudbal

“Vrijeđaju me na rasnoj osnovi skoro na svakoj utakmici”

Fudbaler Crystal Palacea Wilfried Zaha rekao je da ga skoro u svakoj utakmici navijači vrijeđaju na rasnoj osnovi.

Wilfried Zaha - Twitter

Fudbaler Obale Slonovače rekao je da ga redovno tokom utakmica nazivaju “majmunom i crnjom”, prenijeli su britanski mediji.

Početkom godine antidiskriminatorna grupa Kik It navela je twitt u kome je Zaha nazvan “majmunom koji simulira”, nakon što je iznudio penal u Premijer ligi, samo jednim od incidenata koji su zabilježeni tokom tog vikenda.

Zaha je rekao da nema želju da učestvuje u kampanji protiv rasizma.

“Ne znam da li smo za njih životinje, ili nešto. Zašto je to u redu? Zašto govoriš takve stvari pored svog petogodišnjeg djeteta? A kada odeš sa stadiona, šta onda, ti si ponovo normalan otac, radiš normalan posao? Ljudi prikrivaju ove stvari”, dodao je 26-godišnji Zaha, prenosi “Beta”.

Zaha je dodao da je angažovao life coucha, kako bi mu pomogao da se izbori sa tim uvredama i napornim životom profesionalnog fudbalera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh