Fudbal

Bayern 19. put osvojio Kup Njemačke i novu duplu krunu

Fudbaleri Bayerna osvajači su duple krune u Njemačkoj. Bavarci su u finalnoj utakmici Kupa na Olimpijskom stadionu u Berlinu savladali Leipzig sa 3:0 i stigli do 19 trofeja u tome takmičenju.

Robert Lewandowski - SCsport.ba

Leipzig je sjajno otvorio meč, bio je bolji rival, a na otvaranju meča propustio je i dobru šansu preko Poulsena. Ipak, u 29. minuti, prakatično iz prvog pravog napada Bayern je poveo.

Alaba je ubacio sa lijeve strane, a Robert Lewandowski je majstorskim trzajem glavom zatresao mrežu Leipziga za 1:0. Minhenski tim je do kraja prvog dijela imao još nekoliko sjajnih šansi, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku fenomenalna utakmica. Šanse su sijevale na obje strane, a čudesno je branio Manuel Neuer koji je skinuo zicere Forsbergu i Werneru. Imao je i Bayern šanse preko Lewandowskog, Hummelsa i Mullera, ali sve do 78. minute nije bilo promjene, piše “SCsport“.

Kingsley Coman je tada majstorski primio loptu i lijepim golom riješio je sve dileme oko pobjednika za 2:0. Pet minuta prije kraja raspoloženi Lewandowski je postigao i treći gol za konačnih 3:0.

U 73. minuti u igru je ušao i Arjen Robben koji je odigrao svoju posljednju utakmicu za bavarski tim, baš kao i Franck Ribery koji je priliku za igru dobio tri minute prije kraja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh