Fudbal

Armija navijača “Rođenih” zaslužuje da gleda premijerligaške utakmice

Legendarno desno krilo “Rođenih” Sejad Kajtaz, koji je već duže vrijeme član Odbora za posredovanje i savjetovanje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, s nestrpljenjem je čekao kraj utakmice u Visokom.

Sead Kajtaz - Screenshot/YouTube

“Drago mi je što se Velež vratio u Premijer ligu, gdje mu je uostalom i mjesto, u jednom dahu”, neposredno pred iftar, izgovorio je Kajtaz, te dodao:

Usponi i padovi

“Moji „Rođeni“ su zasluženo osvojili prvo mjesto. Normalno, bili je i nekih kikseva, ali svaka ekipa tokom jedne sezone ima i uspona i padova. Na svu sreću, Velež je i to prebrodio na najbolji mogući način, te zasluženo ostvario cilj.

Najzaslužniji za ovosezonski uspjeh su svakako igrači – teško je izdvojiti bilo koga od njih, ali nikako ne smijemo zaboraviti ambicioznu upravu kluba koja im je osigurala sve uslove. Ipak, sada i mi na našem stadionu imamo optimalne uslove, kako za trening, tako i utakmice. A još se radi na poboljšanju te infrastrukture”.

Kajtaz ističe da će se večeras u Mostaru slaviti do duboko u noć.

“Ovaj grad to zaslužuje… Armija navijača Veleža zaslužuje da gleda premijerligaške utakmice – konstuje Kajtaz, te napominje da se „Rođeni“ sigurno neće zadovoljiti samo ovim uspjehom, već naprotiv – žele i još jedan korak naprijed”, piše “Avaz“.

Kajtaz je, podsjetimo, prošao pionirsku, kadetsku, juniorsku fudbalsku školu Veleža, a sa 18 godina postao je standardni član prvog tima. Za prvi tim Veleža igrao je od 1981. do 1990. godine, kada je potpisao ugovor sa bundesligašem Ninbergom.

Velike utakmice

Odigrao puno velikih utakmica za “Rođene”, a jedna od najboljih je ona u finalu Kupa Maršala Tita 1986. godine, kada je Velež pobijedio zagrebački Dinamo sa 3:1. Odigrao je i jednu utakmicu za “A” reprezentaciju bivše Jugoslavije, 19. maja 1986. godine protiv Belgije (3:1) u Briselu.

Zbog povrede okončao je karijeru nakon samo osam odigranih utakmica u Bundesligi… Kratko je bio trenirao niželgaša u Njemačkoj, a po povratku u Mostar, u svom matičnom klubu, obavljao dužnosti direktora, sportskog direktora i trenera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh