Fudbal

Šampionska fešta može početi

Bodreni od svojih vjernih navijača, fudbaleri Veleža današnjom pobjedom protiv Viteza i poraza Olimpika približili su se plasmanu u premijeligaško društvo

Velez-Novaslobod.ba

Šampionska fešta može početi, iako su do kraja prvenstva ostala još dva kola. I pored svih nepravdi, rijetko viđenih prljavština van terena, Rođeni su smogli snage da kvalitetom sve to nadmaše i da svojim vjernim navijačima u zemljii dijaspori podare titulu i plasman tamo gdje mu je i mjesto, piše “Novasloboda.ba”.

Domaći su ofanzivno započeli meč i malo je nedostajalo da već u ranoj fazi igre Rođeni postignu gol, ali su Fajić i Vehabović zamalo bili neprecizni.

Potom se u prilici dva puta našao Zvonić, ali je Kragić oba puta dobro intervenisao.

Skoćili su domaći navijači u 14. minuti, kada je Fajić zatresao mrežu, ali je radost kratko trajala jer je sudija poništio gol zbog ofsajda.

Nova prilika ukazala se Fajiću u 24. minuti, ali je sreća i ovog puta bila na strani gostiju, jer je lopta pogodila prečku i pala na samu gol liniju, ali je sudija Halkić samo dao znak da se utakmica nastavi.

I, onda u 36. minuti eksplozija radosti na stadionu. Vehabović je odlično centrirao pred gol Viteza, gdje je najviši bio Zvonić i lopta se zakoprcala u mreži – 1:0.

Mogao se Zvonić u 53. minuti po drugi put upisati u strijelce, ali je golman gostiju bio na mjestu.

Nova prilika ukazala se domaćim igračima u 60. minuti, kada su u prilici bili Fajić i Ćosić, ali su zamalo bili neprecizni.

Brandao se u 67. minuti našao u povoljnoj prilici, dobro je šutirao, a golman Kragić još bolje intervenisao.

Stadion Rođeni.

Sudija: Haris Halkić (Sanski Most)

Strijelci: 1:0 Zvonić (36’)

Velež: Bobić, Dario, Zvonić, Marques, Kuduzović (od 68’ Mešanović), Zeljković, Vehabović, Ćosić (od 63’ Berisha), Samardžić (od 51’ Ovčina), Brandao, Fajić

Vitez: Kragić, Imamović, Ćatić, Salihagić, Rovčanin, Topalović, Džaferović, Zec, Čakar, Gačan, Vujica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh