Fudbal

Ibišević želi ostati u Herthi

I dalje je neizvjesno hoće li Vedad Ibišević i u narednoj sezoni nositi dres Herthe.

Vedad Ibišević - Haber.ba

Bivšem reprezentativcu BiH ugovor sa Herthom ističe na ljeto i nije tajna da postoji prilično veliko interesovanje iz brojnih zemalja. Njegova, ali i želja ljudi koji vode berlinski klub je da se saradnja produži.

Ipak, ono što u ovom momentu koči stvar jeste Ibiševićev zahtjev da se saradnja produži na dvije, umjesto na jednu godinu kako žele u Herthi. Veći ugovor je, kako navode tamošnji mediji, garancija našem napadaču da će imati i dalje ozbiljniju ulogu u timu, ali politika Herthe je sasvim drugačija.

Radi se o igraču koji je u godinama. Kada je tako onda ne razmišljamo o višegodišnjoj perspektivi, već o saradnji samo za sljedeću sezonu. Svejedno, na kraju se nadam da će pregovori biti uspješni, rekao je, između ostalog, sportski direktor Herthe Michael Preetz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh