Fudbal

Šta je razlog krize Basaksehira, zna li možda Riad Bajić?

Turski mediji tražu razloge krize Basaksehira, koji je od gotovog napravio veresiju. Ovaj klub prošle jesezone konstantno bio na čelu tabele, da bi u oskudnom trenutku platio danak neiskustvu i naslovprvaka prepustio Galatasarayju.

Ove godine, ipak je, izgledalo da su suvereni i da nemaju pravu konkurenciju, međutim za kratko vrijeme su sami sebi zakomplikovali stvari. Naime, na posljednje četiri utakmice izgubili su sedam bodova i dozvolili Galatasarayju da im priđe na zaostatak od tri boda.

Završnica će tako ponovo biti neizvjesna i zanimljiva. Mediji u Turskoj pokušavaju otkriti prave uzroke krize, a Fotomac tvrdi da je problem u neefikasnosti i lošoj formi napadača.Basaksehir je dosad postigao 45 golova, po čemu su tek peti klub Super lige. Naprimjer, desetoplasirana Kasimpasa postigla je tri gola više od Basaksehira. Galatasaray efikasniji je za 15 pogodaka.

Autor teksta posebno se osvrnuo na napadače, koji ne briljiraju. Robinho, Emmanuel Adebajor, Demba Ba i Riad Bajić ne igraju sezonu za pamćenje. Bajić je posljednji među napadačima kojim se nešto može zamjeriti. Tokom proljeća zbog povrede skoro da nije ni igrao, a i tako je efikasniji nego i Adebayor, i Demba Ba, i Robinho. On je postigao četiri gola, koliko i veznjaci Kahveci i Irfan Can. Sreća za Basaksehir je što ima sjajnog Edina Višću. Od 45 golova u Super ligi ove sezone, onje potisao njih 12.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh