Fudbal

Bh. sudije pod lupom Roberta Rossetija

Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović, Davor Beljo i Admir Šehović izabrani su od strane UEFA-e da dijele pravdu na turniru Omladinske Lige prvaka. Bh. sudije našle su se u grupi tri tima sudija zajedno sa kvartetima iz Švicarske i Francuske. Peljto i društvo u petak su sudili polufinali meč Hoffenheima i Porta, u kojem je slavio portugalski tim s ubjedljivih 3:0, s tim da su golovi postignuti u posljednjih 10 minuta.

Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović, Davor Beljo i Admir Šehović - Haber.ba

UEFA-in oficir za suđenje Marc Batta otkrio je zašto su baš bh. sudije zajedno sa Švicarcima i Francuzima izabrane da sude na završnom turniru.

– Imali su dobru sezonu i mogu se smatrati sudijama koje obećavaju. Za sudije je uvijek nagrada da budu izabrani za finalni turnir, rekao je Batta.

Peljtu, Belju, Ibrišimbegovića i Šehića posmatrao je i Robeto Rosetti, predsjednik UEFA komiteta za sudije i suđenje.

– Rosetti prisustvuje na sve tri meča. Svi znamo važnost posmatranja, nadgledanja i pripreme sudija za budućnost, rekao je Batta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh