Fudbal

Tri kluba u lovu na Muhameda Bešića

Engleski drugoligaš Middlesbrough želi otkupiti ugovor Muhameda Bešića, javljaju britanski mediji.

Muhamed Bešić - Twitter

Bešić je na Riverside stigao na posudbu nakon što je postalo jasno da u Evertonu na njega ne računaju ozbiljno. U Middlesbroughu igra kao preporođen, riječi hvale imaju doslovno svi, što nije promaklo ni klubovima koji su voljni da ga naljeto dovedu u svoje redove.

Ipak, kako pišu britanski mediji, skrštenih ruku neće sjediti ni u Middlesbroughu čiji su čelnici voljni da od Evertona otkupe Bešićev ugovor imajući u vidu kakav status uživa u klubu. Cijeli posao će svakako zavisiti i od rezultata koji Middlesbrough ostvari u sezoni, odnosno hoće li izboriti promociju u Premier ligu, što, barem zasad, ne djeluje nemoguće.

Na Otoku ističu da je Middlesbroughov menadžer Tony Pulis uspio izvući maksimum iz našeg fudbalera, koji je u aktuelnoj sezoni na terenu proveo više od 2000 minuta u 34 odigrane utakmice.

Na svom kontu ima dva pogotka uz dvije asistencije. Špekuliše se također kako Everton za Bešićev ugovor neće tražiti više od devet miliona funti.

Za usluge ovog reprezentativca Bosne i Hercegovine se, između ostalog, interesuju još turski velikani Fenerbahče i Bešiktaš.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh