Fudbal

I teoretski: Sarajevo je već osiguralo nastup u Evropi

Borba za titulu prvaka u Premijer ligi BiH nakon iznenađujućih rezultata Sarajeva u posljednjih nekoliko utakmica ponovo je zanimljiva.

Fk Sarajevo - Haber.ba/PR

Bordo tim je remizirao sa Širokim Brijegom i sada ima četiri boda prednosti nad Zrinjskim. Ipak, taj remi donio je i nešto pozitivno Sarajlijama.

Sarajevo je postalo prvi klub iz Premijer lige koji je izborio izlazak na euroscenu, odnosno minimalno je osiguran plasman u kvalifikacije za Evropa ligu.

Sedam kola prije kraja izabranici Husrefa Musemića imaju 21 poen prednosti nad četvrtoplasiranim Željezničarom, te uz međusobni duel na svojoj strani, Plavi ni teoretski više ne mogu prestići gradskog rivala. Ovo znači da će višetruki prvak BiH našu zemlju u Evropi predstavljati po osmi put u ovom desetljeću. Bordo momci su posljednji put pauzirali u ljeto 2016. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh