Fudbal

Salah je imao sreće, trebao je dobiti direktan crveni karton

Liverpool je jučer u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pobijedio Porto na domaćem terenu 2:0 i tako ostvario solidnu prednost prije uzvrata u Portugalu naredne sedmice.

Mohamed Salah - Twitter

Ipak, susret ova dva kluba nije prošao bez sumnjivih sudačkih odluka. Salah je u drugom poluvremenu opasno nagazio Danila. Minutu prije Porto je tražio penal nakon duela Felipea i Alexandera-Arnolda.

Sudac Lahoz išao je nakon Salahovog starta provjeravati nešto na VAR-u. Nije poznato koju je od dvije spomenute situacije gledao, ali pokazao je da se igra normalno nastavlja.

“Mohamed Salah je imao puno sreće što nije isključen nakon starta na Portovom Danilu Pereiri. Liverpoolov napadač je išao preko lopte, i jasno se vidi da se kramponima zabio u protivnikovu cjevanicu. UEFA je jasna u ovakvim slučajevima: svi startovi u kojima se kopačkom ide preko gležnja su za isključenje. Da je pogledao ovu snimku ponovno, uvjeren sam da bi isključio Salaha. Ovako on može igrati u uzvratu”, mišljenje je bivšeg sudije Marka Clattenburga.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh