Fudbal

Stevanović: Željo mi je spasio karijeru

Miroslav Stevanović se dugo tražio nakon odlaska iz Vojvodine. Transfer u Sevillu bio je prekrupan zalogaj, a karijera je strmo ka dolje išla i u Elcheu.

Potom je uslijedio manji bljesak u Alavesu, ali nedovoljno za nešto više, da bi kasnije uslijedio odlazak u Mađarsku. Na kraju je zatvorio krug i vratio se u domovinu. Potpisao je za Željezničar i krenuo iz početka.

Uspio je steći ponovo status reprezentativca, kasnije se i prodao, pa je danas i zvanično najbolji igrač švicarske Chalenge lige. U razgovoru za jednu švicarsku televiziju kazao je kako mu je Željezničar spasio karijeru.

Za šest mjeseci koliko sam bio bez kluba bio sam izgubio ime. To je period koji najradije zaboravio. Na sreću dobio sam priliku da ponovo zaigram u svojoj zemlji. Mnogi su mislili da neću biti onaj stari, ali sam se uspio vratiti na raniji nivo. Samopouzdanje je nakon godinu i pol ponovo bilo veliko. Nakon toga me pozvao Meho Kodro u Servette, rekao je Stevanović.

Stevanović je Švicarcima otkrio kako je i veliki fan Brazilca Ronalda te da simpatizira Inter. Naglasio je da bi opet učinio isto i potpisao za Sevillu iako se nije proslavio svojim angažmanom u klubu iz Andaluzije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh