Fudbal

Novi problemi za selektora Grčke pred Zenicu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020.

Grcka reprezentacija

Izabranici Roberta Prosinečkog ovog mjeseca igraju dvije utakmice i to obje na domaćem terenu.

Prvo ćemo 23. marta na Grbavici ugostiti selekciju Armenije, a tri dana kasnije u Zenici igramo i protiv Grčke. Grčka je naš stari poznanik. U posljednjih desetak godina gotovo smo svaki put s njima igrali u kvalifikacijama. Sigurno da će ovo biti veliki derbi, te su Grci najavili da u BiH stižu po pobjedu. Njihov selektor Angelos Anastasiadis našao se u problemima na samom početku.

Naime, iz kombinacija za mečeve protiv Lihtenštajna i BiH otpao je Petros Mantalos koji se povrijedio na jučerašnjem treningu. Grčki selektor morao je odmah reagovati i odlučio da je uputi novi poziv. Mantalosovo mjesto u ekipi zauzeo je defanzivac Panathinaikosa, Dimitriosa Kolovetsiosa.

Ipak, Anastasiadis se za ovog 27- godišnjeg igrača odlučio i zbog problema s iskusnim dafanzivcem Sokratisom Papastathopoulosom koji također ima problema s povredom. Igrač Arsenala će propustiti meč protiv Lihtenštajna, dok je upitan i za duel u Zenici. Od ranije u ekipi nema ni Kostasa Manolasa koji se povrijedio nedavno u dresu Rome. Sigurno da će ovo biti veliki udarac za Grčku koji će nadamo se Zmajevi znati iskoristiti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh