Fudbal

Schalke se obrukao na Etihadu: City nevjerovatnom pobjedom ovjerio prolaz u četvrtfinale

Manchester City je večeras na svom Etihadu ubjedljivom pobjedom od 7:0 ponizio Schalke i ovjerio prolazak u četvrtfinale.

Sergio Agüero - SCsport.ba

Sve je bilo jasno već nakon prvog poluvremena, nakon što je prvo Aguero pogodio u 35. minuti iz penala, a četiri minute poslije i na asistenciju Sterlinga za 2:0, piše “SCsport“.

3:0 samo pet minuta kasnije postavlja Leroy Sane, za potop Schalkea.

Drugo poluvrijeme je bilo čista formalnost, ali je tim Pepa Guardiole uspio postići još dva pogotka.

Prvi je bio djelo Sterlinga u 57. minuti, a Sane je ovaj put bio u ulozi asistenta. Šesti gol je postigao Bernardo Silva u 71. minuti, a tačku na utakmicu stavlja Jesus u 84. minuti…

U prvoj utakmici je City slavio s 2:3, tako da je ukupan rezultat ovog dvomeča 10:2 za Građane.

Manchester City – Schalke 7:0 (Aguero 35′(p), 38’, Sane 43’, Sterling 57’, B. Silva 71’, Foden 78’, Gabriel Jesus 84’)


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh