Fudbal

Hajrović: “Nije važno ko je strijelac, važno je da prođemo”

Izet Hajrović imao je stanovitih problema s tetivom. Ko bi rekao, zar ne? Igra čovjek sjajno, a pogodak koji je postigao Slavenu Belupu ulazi u top najljepših ove sezone. Nije jedini, Rudešu je zabio makazicama.

Izet Hajrović - PR/Haber.ba

Krenulo mu je u HNL-u. Jesenas nije zabio ni jedan pogodak u prvenstvu, a sad, eto, u dvije proljetne utakmice u kojima je igrao, zabio je – tri puta! Dva puta Rudešu, jednom Farmaceutima. U prvom dijelu sezone Hajro je bušio samo inostrane mreže, sa šest pogodaka najbolji je evropski strijelac. Stalno na oprezu Normalno je da smo ga onda pitali slijedi li u četvrtak nastavak njegove evropske golgeterske serije, koja ima sjajnu HNL predigru?

“Ako Bog da, onda ću ovako nastaviti i dalje! Međutim, bit ću vam posve iskren. Meni je svejedno hoću li zabiti ja ili neko drugi. Bitno je da mi prođemo u osminu finala, da pobijedimo u četvrtak Viktoriju s rezultatom koji nam donosi prolaz”, kazao je Hajrović.

Šta bi moglo odlučiti u četvrtak ili šta bi moglo biti presudno, ključ uspjeha?

“Znate što će odlučiti? Koncentracija! Ono što nam je malo nedostajalo u drugom poluvremenu u Plzenu. Nisam igrao, ali bio sam zadovoljan kako su momci odigrali. Vidite, ako sve napravimo kako treba, kako smo uostalom radili i tamo osim kod njihovih pogodaka, vidim jako dobre šanse za prolazak dalje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh