Fudbal

Turska bira najbolje sportiste: U konkurenciji za prestižnu nagradu i Edin Višća

Jedan od najujticajnijih turskih medija “Milliyet” tradicionalno organizuje izbor najboljih sportista Turske u nekoliko kategorija, a među kandidatima za najboljeg fudbalera protekle godine je i bh. fudbaler Edin Višća.

Edin Višća - Haber.ba

Zmaj je već nekoliko sezona jedan od nosilaca igre Basaksehira, aktuelnog lidera turskog šampionata, te je u ovoj sezoni postigao osam golova uz 11 asistencija i nominovan je za najprestižniju nagradu u Turskoj, piše “SCsport“.

Krilni fudbaler se tako našao u odabranom društvu, sa zvijezdama kao što su Cengiz Ünder, Yusuf Yazıcı, Bafetimbi Gomis, Fernando Muslera i Ricardo Quaresma.

Za Višću možete glasati na ovome linku izborom kategorije pod nazivom “Gillette Yılın Futbolcusu”, nakon čega kliknete ispod slike s njegovim imenom, na opciju na kojoj piše “Oy Ver”.

O kakvom izboru se radi, najbolje govori podatak da su u ostalim kategorijama neki od kandidata NBA košarkaš Cedi Osman, treneri Željko Obradović i Fatih Terim, odbojkašice Zhu Ting i Tijana Bošković, košarkaška ekipa Fenerbahcea…

U konkurenciji mogu biti turski sportisti, ali i oni koji su učesnici u turskim prvenstvima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh