Fudbal

Svraka se skrasio u Sloveniji

NK Triglav iz Kranja je dobio veliko pojačanje za nastavak sezone u Prvoj ligi Slovenije. Naime, ovom klubu je pristupio nekadašnji bh. reprezentativac Muamer Svraka koji dolazi na posudbu iz malteške Birkirkare.

Muamer Svraka - Haber.ba

Svraka je pred kraj prošle godine potpisao za Birkikaru, a sada je stigla ponuda iz Triglava koji je za njegove usluge bio zainteresan i prije odlaska na Maltu. Na kraju je ipak dogovoreno da dođu u Sloveniju na posudbu, te pomognu Triglavu svojim iskustvom da obezbijedi opstanak u ligi.

Nekadašnji član Željezničara bio je želja sportskog direkora Siniše Brkića i trenera Dejana Dončića, koji su svjesni da iskustvo bh. veziste može biti od velikog značaja za njihovu momčad.

U realizaciji ovog transfera učestvovao je slovenski menadžer Saša Ćuk.

Podsjetimo, Svraka je u dosadašnoj karijeri nastupao i za NK Travnik, Paykan, Istru, Semen Padang, Olimpik, Rudeš, Levadiu… Šest puta je nastupao za reprezentaciju BiH uz dva pogotka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh