Fudbal

Salihamidžić ponovo kupuje u Dortmundu

Proteklih godina fudbaleri Dortmunda redovno su bili na meti Bayerna.

Hasan-Salihamidzic

Veliki rival Milionera u nekoliko je navrata angažovao fudbalere BVB-a. Najbolji primjeri su Mario Götze, Robert Lewanwodski i Mats Hummels.

U Bayernu i dalje redovno gledaju u dvorište kluba sa Westfalena. Tako bavarski klub cilja na osamnaestogodišnjeg Tobiasa Raschla, fudbalera koji važi za jednog od najvećih njemačkih fudbalskih talenata.

Otežavajuća okolnost za novu krađu Bayerna je činjenica da je Lucien Favre, trener seniorske ekipe Borussije, veliki fan mladog veznjaka Raschla kojeg je već vodio na zimske pripreme u Marbellu.

Mladi Raschl dobio je priliku za igru u protiv Düsseldorfa, a sportski direktor Milionera Michael Zorc već je obavio prve pregovore sa zastupnikom 18-godišnjeg veznjaka kojem ugovor ističe ovoga ljeta.

Upravo u činjenici da bi Raschl ovog ljeta mogao biti slobodan igrač šansu će tražiti Bayern. Osim Salihamidžićevog kluba za Borussijinog talenta zainteresovan je i Bayer Leverkusen, kao i Borussia M’gladbach.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh