Fudbal

Halilhodžić: Igračima sam kao otac i brat

Fudbaleri Nantesa večeras sinoć su na domaćem terenu igrali meč 22. kola Ligue 1 protiv St. Etiennea, a meč je obilježilo odavanje počasti argentinskom igraču Emilianu Sali.

Vahid-Halilhodzic

Za Nantes je ovo bila prva utakmica pred svojim navijačima nakon tragičnog nestanka Sale. Dojučerašnji napadač ovog kluba prije desetak dana potpisao je za Cardiff gdje je prešao za 17 miliona eura, ali je avion u kojem se on nalazio nestao na putu prema Velsu.

Trener Vahid Halilhodžić izjavio je pred meč da će fudbal sigurno večeras biti u drugom planu. Bh. stručnjak se trudi da što više skrene misli svojih igrača s onog što se desilo, no jasno mu je da je to skoro pa nemoguće.

– Pokušavam nekako biti svima otac, brat, kolega i trener. Ovo nije situacija u kojoj odrediš dijagnozu i to je to. Svima je potrebno neko vrijeme da se sve to preboli. Ima igrača koje je sve ovo zaista pogodilo i plakali su.

Klub je angažovao pshihotarapeute i vidjet ćemo. Treninge baziram na tome da im nekako pokušam skrenuti misli nekim igrama, ali to je zaista teško. Malo ko da išta priča na treningu, rekao je Halilhodžić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh