Fudbal

Domagoj Vida postaje saigrač Edina Džeke

Hrvatski fudbaler Domagoj Vida (29) korak je do prelaska u redove italijanskog velikana Rome, prenose italijanski mediji.

Domagoj Vida - Tportal.hr

Kako pišu mediji na ‘Čizmi’, Roma želi do kraja zimskog prelaznog roka pojačati odbranu, a prvi izbor trenera Eusebia Di Francesca je Vida.

Hrvatski reprezentativac je od januara prošle godine član Bešiktaša, ali u Turskoj se nije previše naigrao. Kako klub iz Istanbula ima velikih finansijskih problema čini se kako nemaju ništa protiv prodaje hrvatskog reprezentativca, prenosi “Hina”.

Prije dolaska u Bešiktaš, Vida je pet godina proveo u kijevskom Dinamu, dvije sezone u njegovom zagrebačkom imenjaku, jednu sezonu u Bayer Leverkusenu, te četiri godine u Osijeku.

Vida je za hrvatsku reprezentaciju sakupio 71 nastup postigavši četiri gola i bio je jedan od naših najboljih igrača na svjetskom prvenstvu u Rusiji na kome su ”Vatreni” osvojili srebro.

Roma, našeg reprezentativca Edina Džeke, trenutno se nalazi na petom mjestu Serie A sa 34 boda, čak 25 manje od lidera Juventusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh