Fudbal

Iako je nakon poziva Prosinečkog pristao igrati za reprezentaciju BiH, FIFA “nije dala”

Napadač Partizana na pozajmici u Arsenalu iz Tule Ognjen Ožegović je istakao da ga je zvao selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki i ubijedio ga da zaigra za Zmajeve, ali su FIFA-ini propisi napravili problem.

Ognjen Ožegović - Mondo.rs

“Zvao me je selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, htio je da zagram za BiH. Složio sam se, ali administracija, odnosno propisi su mi napravili problem”, rekao je Ožegović za “Kurir” i dodao:

“Bio sam član reprezentacije Srbije 2016. godine kada je selekcija igrača iz domaće lige igrala protiv Katara. Bio je to FIFA-in termin, a pravila kažu da poslije takve utakmice nemam pravo da promijenim reprezentaciju.”

Ognjen Ožegović je u Partizanu odigrao ukupno 56 utakmica i postigao 16 golova (što u takmičarskim, što u prijateljskim mečevima). Otišao je u septembru 2018. godine u Arsenal iz Tule (Rusija), ostavivši emotivnu poruku: ”Hvala ti, crno-bijela ljubavi”.

Inače, Ožegović je rođen u Bosanskoj Gradišci (BiH) i karijeru je počeo u Kozari, dok je prije prelaska u Crvenu zvezdu 2012. nastupao i za Borac iz Banjaluke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh