Fudbal

VAHA JE NEUTJEŠAN: “Znam da košta, ali sramota je prekinuti potragu…”

Avion, pilot i Sala nisu pronađeni, a policija Guernseyja je u u četvrtak saopštila da prekida potragu uz poruku da je sve pretraženo, ali da od aviona nema ni traga

No image - Haber.ba

Ubrzo su počeli pristizati apeli da se potraga nastavi. Zahtjev je to njegove porodice, prijatelja, saigrača, navijača…

Da se potraga morala nastaviti, bez obzira što je jasno da ni pilot ni Sala nisu mogli preživjeti nesreću, smatra i Vahid Halilhodžić, trener Nantesa.

Halilhodžić je jučer govorio na press konferenciji povodom meča Nantesa i niželigaša L’Entente Sannois Saint-Gratiena u Kupu Francuske.

“Sramota je prekinuti potragu, ne možemo si to priuštiti. Sve to košta, očigledno je da košta, ali nedopustivo je prekinuti potragu… Za mene je sramota to uraditi, zamislite kako to djeluje njegovoj porodici… Ne postoji tolika dubina da se avion ne može pronaći”, istakao je Halihodžić, pa dodao:

“Kao klub, mi smo ujedinjeniji nego ikada. Nantes je velika porodica… Čak i u ovako teškoj situaciji moramo se spreminiti za sljedeću utakmicu. Šokirani smo, ali moramo nastaviti raditi. Život ide dalje, moramo ići naprijed”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh