Fudbal

Šta se dešava? Iznenadna promjena kapitena u Veležu

Velež proljetni dio u Prvoj ligi Federacije nastavlja s novim kapitenom.

Velež - Scsport.ba

Premda je “stari” Elmir Kuduzović ostao vjeran Rođenima, vrijedno, poput pravog profesionalca trenira, “struka” je odlučila da novi kapiten bude Denis Zvonić. Veležovo dijete, iskusni i klubu odani nogometaš. Iako Zvoniću niko ne može osporiti ljudske i igračke kvalitete, promjena kapitena iznenadila je sve u svlačionici, pišu “Sportske.ba“.

Popularni “Kuda” ili “Kudu”, kako su mu tepali saigrači i navijači, kaźe naš izvor iz Veleža, odluku je primio kao pravi profesionalac, naglašavajući, kako je klub iznad svih i da ga zanima samo povratak Rođenih u Premijer ligu.
Velež nad Olimpikom ima zavidnu prednost, ali ne i nedostižnu, pogotovo nakon što su “vukovi” postali prekaljeni asovi, kao što su Zajko Zeba, Dalibor Pandža, Kenan Handžić.

Bolji poznavaoci nogometnih prilika u BiH, smatraju da je i Olimpiku i Veleźu mjesto u Premijer ligi. I po igračkoj kvaliteti i po organizaciji.

Kako je kazao trener Veleža Ibro Rahimić u razgovoru za Sportske.b Kuduzović je svojim igrama i ponašanjem ostavio veliki trag u Veležu i on će od naredne sezone biti priključen stručnom štabu ovog kluba. U Veležu na Kuduzovića najozbiljnije računaju u budućnosti. Za zasluge, korektan i profesionalan odnos prema crvenom dresu, klub će pomoći da što prije stekne trenersku licencu. Što daje drugu dimenziju (ne)očekivanoj promjeni kapitena. Inače Zvonič je ranije, kao “klupski vojnik” bio kapiten Rođenih. Velež je u organizacijskom smislu, u infrastrukturnom uradio više nego sve poslijeratne uprave Veleža. Zasluga je to prvenstveno Šemsudina Hasića, mirnog, ali radišnog, ambicioznog i autoritativnog predsjednika, koji uživa veliku reputaciju kako u Mostaru, tako cijeloj Hercegovini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh