Fudbal

Bivši Zmaj napušta Rumuniju

Bivši reprezentativac naše zemlje Ivan Sesar okončao je svoju epizodu u Voluntariju. Sesar je u ovaj rumunski klub prešao ljetos, ali kako se u prethodnih šest mjeseci i nije pretjerano naigrao, odlučio je sporazumno raskinuti ugovor i potražiti novu sredinu.

Ivan Sesar - Haber.ba

Da je postao bivši u Voluntariju potvrdio je i trener ovog prvoligaša Cristiano Bergodi, navodeći kako su pored našeg fudbalera, klub još napustili Dinu Moldovan, Alexandru Ciucur, Andrei Ionescu, Ivan Zgrablić i Alphousseyni Sane.

Sesar je u protekloj polusezoni za Voluntari odigrao ukupno šest ligaških utakmica u kojima je sakupio 386 minuta. Kroz dosadašnju karijeru igrao je za Inter Turku, Dunajsku Stredu, Akhisar Belediye, Elazigspor, Lokomotivu, Zagreb, Koper, te u našoj zemlji za Sarajevo i Široki Brijeg u kojem je ponikao. Za nacionalni tim je u eri Safeta Sušića nastupio dva puta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh