Fudbal

“Allegri ne dovodi Ramseya jer prodaje Pjanića, nego da bi mu olakšao igru”

Previše je bitan da bi ga se tek tako odrekli.

Miralem Pjanić - Radiosarajevo.ba

Juventus dominira italijanskim fudbalom i ni ove sezone nema istinskog konkurenta u Seriji A, a mediji u ovoj zemlji špekulišu o promjenama u ekipi Juventusa koje se na ljeto spremaju, piše “Sport1“.

Navodno će Miralem Pjanić napustiti Torino, a umjesto njega će u klub doći Aaron Ramsey. I dok Ramsey nije podjednako kvalitetna zamjena za Miralema, u klubu smatraju da Pjanića mogu iskoristiti kao mamac u potencijalnom transferu Paula Pogbe.

Ipak, novinar portala “juvedipendenza.net” Domenico Lamanna smatra da je to pomalo kratkovido posmatranje situacije i ističe da Massimilano Allegri nije nikad tek tako odustajao od svojih najboljih igrača, sve dok oni ne izraze želju da odu.

Lamanna smatra da će Pjanić ostati u Juventusu bude li htio, odnosno da Allegri Ramseya dovodi isključivo jer je komplementaran Pjaniću, a ne kako bi ga izbacio iz ekipe. Dok su obojica zbog godina igranja na visokom nivou postali kompletni veznjaci, ipak postoje stvari u kojima su jedan bolji od drugog.

Od Pjanića će se naredne sezone očekivati da kontroliše igru poput Andree Pirla i da bude duboki playmaker Juventusa, dok će Ramsey kao veznjak imati mnogo veću ulogu na protivničkoj polovini i velikom trkom i pokrivanjem terena olakšavat će Pjaniću da iz uloge registe dominira terenom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh