Fudbal

Begović na doručku sa biznismenima: “Igrači trebaju razmišljati i o životu nakon karijere”

Asmir Begović jučer je bio domaćin ispred Bournemoutha za poslovne partnere odnosno sponzore kluba. Oni su se družili i razmijenili iskustva na poslovnom doručku, a Begović je tom prilikom konstatovao da je veza fudbala i biznisa itekako važna.

No image - Haber.ba

Begović je nedavno pokrenuo golmansku akademiju u Bosni i Hercegovini, dok je Fondacija Asmir Begović itekako aktivna i u Engleskoj i u BiH.

“Moj savjet svim fudbalerima je da se informišu o biznisu i razmijene iskustva i prije nego odluče da prestanu igrati. Što više korisnih savjeta, to bolje za sve nas”, rekao je bh. golman.

Begovićeva fondacija dosad je pomogla brojne domove za nezbrinutu djecu, a izgradila je i značajan broj terena u dvije zemlje. Prvi naredni veliki projekat je izgradnja terena u Mostaru, gradu u kojem je Begovićev otac prije nekoliko godina kupio kuću.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh