Fudbal

Mladi Splićanin: Ibričić mi mnogo pomaže…Pomaže on svima

Odlazak u slovenačku ligu ispostavio se kao pogodak i procvat za nekadašnjeg igrača Hajduka Tonćija Mujana.

Senijad Ibričić - SCsport.ba

Osim Hajduka, u Hrvatskoj je iskusio kratko HNL u Zadru, a tokom karijere imao je i kratku epizodu u španskom Deportivu. Mujan je prošlu sezonu okrunio titulom najboljeg asistenta sa 11 asistencija, što mu je osiguralo prelazak iz Krškog u Domžale, gdje je u polusezoni skupio 25 nastupa kroz prvenstvo, kup i Evropsku ligu, te postigao gola i jednom asistirao. Tu je stigao na poziv mladog trenera Simona Rožmana, a dočekalo ga je još jedno poznato hajdučko ime – Senijad Ibričić.

– Ibričić mi je puno pomogao. Općenito on pomaže svima i uvijek nas ohrabruje. Nas mlađe potiče da igramo bez straha, da ne igramo alibi nogomet i da preuzmemo igru na sebe. Baš onako kakav je i sam, igrač koji zna preuzeti inicijativu i na račun tog znanja je napravio svoju karijeru. Dakle, traži od nas mlađih da se iskažemo i mislim da je to za nas odlično i da je odličan suigrač za mladog igrača, kazao je Mujan. Zanimljivo je da je Ibričić dosad u više navrata iskazao želju za povratkom u Hajduk u kojem ga navijači i danas vole i prizivaju, ali da nikada dosad nije došlo do saradnje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh