Fudbal

FK Sarajevo najbolje plaća svoje fudbalere u Premijer ligi BiH

Kada su u pitanju plate u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo se izdvaja na vrhu, a prati ga NK Široki Brijeg.

FK Sarajevo - SCsport.ba

Sarajevo najbolje plaća svoje fudbalere u Premijer ligi, a maksimalna plata na Koševu ide i do 100.000 KM godišnje, ili 8.000 KM mjesečno. Uz to ide stanarina, hranarina i bonusi… U stopu ih prati Široki, gdje igrači imaju do 7.000 mjesečno, plus premije.

Kako prenosi “Avaz“, na trećem mjestu su aktuelni prvaci BiH, mostarski Zrinjski, u kojem maksimalna plata ide između 60 i 70 hiljada KM.

Kada je u pitanju Željezničar, u proteklom periodu prihodi igrača išli su od 40.000 do 60.000 KM.

Zatim slijede Tuzla City i Sloboda. Tuzlanski prvoligaši svojim igračima plaćaju maksimalno do 50.000 KM, iako Miloš Stojčev, navodno, ima platu od 10.000 KM mjesečno. U Tuzla Cityju su nešto veće plate, ali na osnovu stanarine fudbaleri Slobode fiksno dobijaju po 500 KM mjesečno.

Nešto slabija situacija je u Zvijezdi 09 i Radniku, a zatim idu Mladost DK i Čelik. Na dnu liste se nalaze ekipe GOŠK-a i Krupe, u kojoj se plate kreću od 1.200 do 1.500 KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh