Fudbal

Legenda Crvene Zvezde i ex. Yu fudbala: PREMINUO DRAGOSLAV ŠEKULARAC

Legendarni Dragoslav Šekularac preminuo je u 82. godini u Beogradu.

Dragoslav Šekularac - Espreso.rs

Druga Zvezdina zvijezda je bio jedan od najboljih fudbalera u historiji koje je ova zemlja ikada imala, a njegove driblinge i danas kopiraju mnogi, jer je važio za jednog od najboljih.

Bio je standardni član fudbalske reprezentacije Jugoslavije, i u to vruheme i njen najbolji pojedinac. Odigrao je 41 utakmicu i postigao šest golova za reprezentaciju Jugoslavije. Nakon incidenta na utakmici, zbog koje je bio kažnjen sa dvije godine neigranja, karijera mu je naglo prekinuta.

Dragoslav Šekularac je osnovnu školu, četiri razreda gimnazije, kao i metereološku školu učio u Beogradu. Međutim, za obrazovanje nije mario, jer je fudbal postao njegova glavna preokupacija. Kad ga je Dimitrije Milojević, nekadašnji fudbaler BASK-a, trener i štamparski radnik Politike, primjetio u dvorištu Druge muške gimnazije, odmah mu je bilo jasno koliki talenat posjeduje, prenosi “Kurir“.

Ono što je uslijedilo nakon toga ostaće zauvek ispisano velikim slovima historije srpskog fudbala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh