Muzika

Eurosong: Više od pola država nastupilo, Ukrajinci do sada dobili najglasniju podršku u dvorani

Finale Eurosonga počelo je u Torinu, u Italiji. Spektakl se održava u areni Pala Olimpico, dok se za pobjedu bori 25 zemalja.

Čini se kako najveću šansu za pobjedu, sudeći po kladionicama na ovogodišnjem Eurosongu ima Ukrajina, oko 60 posto, a nju predstavljaju članovi Calush Orchestre s pjesmom “Stefania”. Kako navodi Eurovision World na drugom i trećem mjestu trenutno su Velika Britanija (Sam Ryder – “Space Man”) i Švedska (“Hold Me Closer” – Cornelia Jakobs).

Ove godine finale će proći bez Rusije. Naime, Europska radiodifuzijska unija (EBU) još u februaru je objavila da na ovogodišnjem izdanju Evrovizije ne može nastupiti nijedan ruski izvođač, a isto vrijedi za bliskog saveznika Rusije, Bjelorusiju.

Upravo srbijanska predstavnica Ana Đurić Konstrakta pokupila velike simpatije u regionu, ali i Evropi, dok naša država ni ove godine nema predstavnika,piše

Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh