Muzika

Srbijasnki mediji tvrde: Evo zašto je Konstrakta sinoć proglašena posljednja

Zemlje koje jučer nisu prošle u finale su: Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Izrael, Gruzija, San Marino, Irska, Kipar i Malta.

Konstrakta - Screenshot

Drugo polufinale “Eurosonga” održano je sinoć, gdje je učestvovala i Srbija, prenosi Blic.

Predstavnica Srbije Konstrakta uspjela je da se plasira u finale.

Završnica polufinala bila je veoma napeta, te se do posljednjeg trenutka nije znalo da li Srbija ide dalje. Kad su voditelji konačno izgovorili “Srbija”, i to posljednju u nizu, Konstrakta se uhvatila za glavu i vrisnula:

– Ajde, bre! Jao. Dobro je, okej je – rekla je umjetnica.

Organizatori sami biraju kad će koju državu prozvati, a Konstraktu i Srbiju su ostavili za kraj iz jasnog razloga.

Kako je u ovom polufinalu važila za favorita za prolazak, te je njen nastup na YouTube malo pred proglašenje imao ubjedljivo najviše pregleda (više od 250.000 puštanja, a, poređenja radi, drugoplasirana Finska oko 40.000), jasno je da su željeli da bude neizvjesno do samog kraja i da se publika pita – gdje je Srbija, piše Blic.rs.

Države koje su se sinoć plasirale dalje su: Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunija i Srbija, pa je tako Srbija jedina iz nekadašnje Jugoslavije koja će biti u finalu.

Zemlje koje jučer nisu prošle u finale su: Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Izrael, Gruzija, San Marino, Irska, Kipar i Malta.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh