Muzika

Veliki hit Halida Bešlića u novom ruhu: Eki Prošić oduževio “Esmom”

Pjevač Ekrem Prošić iz Cazina objavio je spot za obradu legendarnog hita „Esma“ tekstopisca Nazifa Gljive, koji u originalu izvodi Halid Bešlić.

Esma / Pr -Haber.ba

Prateći vokal u pjesmi mu je sestra Nejra Prošić, nekadašnja takmičarka Zvezda Granda i jedna od najpopularnijih pjevačica u Krajini.

„Esma“ je snimljena u studiju Art Sado, aranžman je uradio Husein Sado Hušidić, dok je za video bila zadužena produkcija AE Studio by Enis Fakić.

-Zahvalan sam Nazifu Gljivi koji nam je omogućio prava za snimanje „Esme“, cijeloj ekipi koja je radila na realizaciji pjesme i spota, te na podršci koju nam je dao WS Music i Kenan Fejzić Ćina – kaže Ekrem Prošić.

Podsjetimo, nekoliko godina Prošić je bio član “Cult banda”, koji okuplja muzičare sa prostora bivše Jugoslavije i koji je redovno nastupao na velikim koncertima u Austriji kao predgrupa Zdravku Čoliću, Goranu Bregoviću… Nakon “Cult banda” malo je koketirao sa narodnjacima i bio je član “Artist banda”. Od 2020. godine odlučio je da započne samostalnu karijeru.

Esma / PR – Haber.ba

Pjesma i spot „Esma“ se nalaze na linku:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh