Muzika

Mostarski bend ”Pikova dama” promovisao pjesmu i video spot ”Tamo iznad Neretve”

Pjesma je nastala kao znak podrške “Pikove Dame” sugrađanima u ova teška i čudna vremena borbe protiv virusa. Ali i podrške svima onima kojima muzika osvjetljava dušu i kad je teško.
Jer muzičar postoji samo kad može pokloniti pjesmu.

mostarski

Hvala svima koji su pomogli da ovaj unplugged vidi svjetlo dana”, stoji u opisu video spota koji je promovisan večeras oko 18 sati na youtube kanalu mostarskog benda “Pikova dama”.

Pikova Dama je hard rock bend iz Mostara.Okupili su se prošle godine u nastojanju da taj muzički pravac vrate na scenu.
Grupa je sastavljena od muzičara za koje se može reći da imaju „dovoljno kilometara“ iza sebe.

Pikova dama su:Damir Dado Sejdievski – vokal, Adis Gušić Gule – gitara, Feđa Ibrulj – gitara i prateći vokal, Jasmir Slijepćević Boske – bubnjevi i perkusije i Mili Tiro – bas gitara.

Trenutno rade na pripremi prvog albuma, ali situacija u kojoj se našao Mostar, nagnala ih je, da kao muzičari, daju svoju podršku u teškim vremenima. Pjesma „Tamo iznad Neretve“ aranžmanski balansira između bluesa i pop-rocka, a razlog za to je doprijeti do što više onih kojima ova pjesma može nešto značiti.

Tonski snimatelj je Sead Zaklan, a video produkciju je uradio Senad Kajić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh